Světluška využívá v kampani 3D anamorfní spoty

neděle, 5. května 2024, 07:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, nasadila v kampani anamorfní spot. 

Zdroj: Světluška

Zdroj: Světluška

Projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška v komunikaci využila 3D venkovní reklamu. Po komerčních subjektech – Budějovickém Budvaru, Komerční bance a Mastercard – se tak jedná o první charitativní počin na poli 3D OOH.  Na fasádě Galerie Harfa a u O2 Universum nasadila Světluška anamorfní spot, který vznikl ve spolupráci s agenturou Dentsu Creative

„Tvorba 3D reklamy je časově i finančně velmi náročná,“ komentuje Radim Kameník, Managing Director Dentsu Creative. „Pro klienty, kteří si takto nákladnou produkci nemohou dovolit, jsme navrhli jedinečné řešení, které umí ze statického obsahu nebo 2D spotu vytvořit trojrozměrný již do dvou týdnů a za zlomek ceny.“ Toto řešení bylo použito i při tvorbě spotu pro Světlušku, kdy původní reklama „Měsíční příspěvek“ získala během krátké doby 3D element Měsíce i efekt vystupující obrazovky.

Samotný reklamní spot je součástí dlouhodobého komunikačního konceptu Světlušky, jehož cílem je získat pravidelné dárce. Opírá se o skutečnost, že některé každodenní činnosti mohou být pro nevidomé nebo slabozraké vesmírně náročné, vyžadují asistenci druhého člověka, specifické dovednosti i speciální pomůcky pro zrakově handicapované. Každý měsíční příspěvek tak pomáhá těmto lidem získat větší jistotu a samostatnost v životě. V reklamním spotu s mottem „Malá částka pro vás, velký význam pro nás“ se pomocí pomyslných kroků hlavního představitele diváci přesouvají na symbolický měsíční povrch.  

„Pomáhat zkvalitňovat život zrakově postiženým je také pro Světlušku nekonečná náročná mise, která je závislá na důvěře a podpoře široké veřejnosti. Proto i letos pokračujeme v komunikaci, která vysvětluje důležitost pravidelného dárcovství. A protože se Světluška snaží oslovovat nové dárce v prostoru a čase, kde je jim samotným dobře, kde si rozhodnutí darovat mohou spojit s příjemným zážitkem, věříme, že atraktivní ztvárnění našeho spotu na ploše 3D billboardu vtáhne emotivní cestou kolemjdoucí na palubu naší světluščí vesmírné mise,“ dodává na závěr Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška.

Světluška v kampani ukazuje vesmírný smysl dárcovství

pátek 1. září 2023

-stk-